Elokuu 2012

Ihmettelen oman kodimme IV-koneen suodattimen hintaa. Selvittelen asiaa Googlen avulla ja löydän kumppanin joka suostuu myymään minulle pienen määrän suodattimia, erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Perustan toiminimen Kotifiltterit tmi ja tilaan ensimmäiset suodattimet itselleni ja naapureilleni. Kartoitan isompia asiakkaita ja yllätyn positiivisesti kun pääsen isojen asiakkaiden "juttusille".

Helmikuu 2013
Saan ensimmäisen ison asiakkaani; pk seudulla toimiva kiinteistöhuoltoalan firma. Ensimmäinen iso tilaus on n 12 T€. Pohdiskelen suodatinbusineksen kehittämistä sivutoimisena yrittäjänä.
Heinäkuu 2013
Saan potkut normitöistäni ja pohdin kovasti "urani" jatkoa
Toukokuu 2014
Hyppään kylmään veteen ja siirryn kokopäiväiseksi yrittäjäksi.
Kesäkuu 2014
Ostan ensimmäisen firman auton, vanhan VW Transporterin. Myynti kasvaa kohisten ja huomaan ilokseni että monet asiakkaistani jatkavat ostamista. Tämä helpottaa kovasti toimimista.
Heinäkuu 2014
Laajennan toimittajakuntaani niin että pystyn toimittamaan suodattimia myös lyhyemmällä toimitusajalla.
Heinäkuu 2015
Huomaan että olen erittäin kilpailukykyinen erikoissuodattimissa (HEPA-suodattimet) ja että saneeraussegmentillä on tilaa uudelle toimijalle.
Lokakuu 2015
Teen pienen saneerauspuolen markkinakartoituksen Ruotsiin. Ostan tärkeältä asiakkaltani vanhan kuormaauton jolla saan siirreltyä isompia kuormia. Vuokraan varastotilaa tärkeän asiakkaani kyljestä Karkkilasta.
Marraskuu 2015
Ensimmäinen sekakontti saapuu jossa on suodattimien lisäksi lasikuituvahvisteisia jätesäkkejä.(nk asbestisäkkejä)

Joulukuu 2015
Saan ensimmäisen asiakkaani Ruotsista. Myyn sinne erikoissuodattimia sekä saneerausalan tarvikkeita. Vuoden 2015 suodatinmyyntivolyymit ovat tuplasti isommat kun edellisen vuoden. Tämä olikin tavoitteenani.
Helmikuu 2016
Muutan yritykseni yritysmuotoa Osakeyhtiöksi jotta voin jatkaa kasvuuralla
Toukokuu 2016
Ensimmäinen iso 40 jalan suodatinkontti saapuu. Saan ensimmäisen kaupungin asiakkaakseni.
Elokuu 2016
Yhteistyö Suomen Rakennussuojien kanssa alkaa. Heidän avullaan saan paketoitua lisää tuotteita purkualan asiakkailleni ja he puolestaan myyvät H13 suodattimia omalle asiakaskunnalleen.
Syksy 2016
Saan asiakkaakseni pari johtavaa rakennuskonevuokraamoa sekä yhden merkittävän rakennusalan yrityksen. Palvelen heitä tuomalla ohi välikäsien tarvikkeita mm rakennuslämmittimiin sekä HEPA suodattimia alipaineistajiin.
2017
Vuosi 2016 oli ennätyksellinen, liikevaihtoa kertyy tuplasti enemmän kun v 2015.
Heinäkuu 2017
Käyn tehdaskäynnillä Keski-Euroopassa ja tutustun pussisuodattimia valmistamaan toimittajani toimintaan.
Tammikuu 2018
Laajennan varastoani Karkkilassa. Nyt on käytössäni n 300 m2 varastotilaa. Vuosi 2017 oli erittäin hyvä, liikevaihto on 2016 vuoden tasolla ja suurin osa asiakkaistani jatkavat ostamista.
Huhtikuu 2018
Ensimmäiset erikoissuodattimet isoihin imureihin saapuivat. (Pullman S26/S13)
Kesäkuu 2018
Ensimmäiset järeät vuokrattavat ilmanpuhdistimet saapuvat. Tarkoitus on löytää niille käyttäjiä seuraavan puolen vuoden aikana jotta laiteparkkia voi kasvattaa keväälle 2019.
Joulukuu 2018
Syksy on ollut kiireinen. Panostukset palveluihin ovat kantaneet hedelmää. Teen pk-seudulla suodatinvaihtoja jo parissakymmenessä taloyhtiössä.
Maaliskuu 2019
Päättynyt tiilikausi oli erinomainen, Kiitos tiukan kulukurin. Palvelumyynnin panostukset ovat pitäneet yrittäjän ei nyt kiireisenä mutta työllistettynä. Nautin siitä että jokainen päivä on pikkaisen erilainen.
Helmikuu 2020
Kohta päättyvä tilikausi oli taas erinomainen. Panostukset palvelumyyntiin ja erikoissuodattimiin näyttää kantavan hedelmää. Asiakkaan näkökulmasta lienee mukavampaa olla pienen firman iso asiakas kun ison firman pieni asiakas. Tulevana vuotena tulen opiskelemaan lisää erikoissuodattimista ja tuomaan lisää puhtaan ilman ratkaisuja markkinoille.
Maaliskuu 2020
Otan käyttöön uuden laskutusjärjestelmän joka helpottaa laskuttamista ja vähentää toimistolla istumista. Sillä saan tuotettua myös näppärästi e-laskuja.
Huhtikuu 2020
Coronoviruksen iskiessä Suomen talouteen olen päättänyt olla ilmoittautumatta mihinkään "tukijonoon". Lisään myyntiefforttia ja laajennan pikkaisen reviiriäni. Teen päivämyyntiennätyksen ostamalla maailmalta hengityssuojaimia kotikaupunkini tarpeisiin.
Maaliskuu 2021
Päättynyt tilikausi oli erittäin hyvä, vaikkakin "erikoinen". Ilmanvaihtoon ja pölyntarjontaan liittyvät tuotteet ja palvelut tekivät hyvin kauppansa.
Huhtikuu 2021
Kotifilttereistä tulee luotettava kumppani.
Maaliskuu 2022
Päättynyt tilikausi on mainio vaikka logistiikka kulujen kasvu oli nopeaa. Siirrän erikoissuodattimien ostot toiselle toimittajalle. Apurini Emmi ja Dennis ovat tehneet hyvää työtä jotta ehditään tekemään kaikki suodatinvaihtokeikat
Helmikuu 2023
Kohta päättyvä tilikaudesta on tulossa mainio. Rahtikulut ovat palautuneet "normaalille" tasolle. Maltillinen hinnoittelu tuottaa pitkäaikaisia asiakassuhteita ja mainontaan ei tarvitse uhrata aikaa tai resursseja.

Lämmin kiitos kaikille asiakkailleni

En tiedä mihin tämä tie vie mutta olen äärimmäisen kiitollinen kaikille asiakkailleni jotka ovat mahdollistaneet tällä yrittäjäpolulla "tallaamisen". Monista asiakkaistani on tullut ystäviä. Matka jatkuu oli sitten ylä- tai alamäki.